Carlsberg bjælker™
en del av randers tegl

Carlsberg Bjælker™ är en enskild enhet i Randers Tegl-gruppen – Skandinaviens största tegelleverantör. Hos Carlsberg Bjælker™ har vi mer än 20 års erfarenhet inom produktion av prefabricerade tegelelement.

Vår specialkompetens på området gör att vi kan realisera även de mest krävande tegelprojekten. Samtidigt säkrar vår unika produktionsmetod en teknisk, ekonomisk och visuellt överlägsen lösning varje gång.

En av styrkorna med prefabricerade tegelelement från Carlsberg Bjælker™ är att våra produkter innehåller en enastående hög volym med tegel. Vi bevarar minst 80 % av teglets volym och vi undviker att använda betong och stålkärnor. Det gör att tegelkonstruktionen arbetar naturligt tillsammans med resten av tegelkonstruktionen utan risk för sprickbildning eller avskalning. Det innebär också att våra element medverkar till att skapa eleganta lösningar med större arkitektonisk frihet och färre dilatationsfogar.

Allt är möjligt

Om du kan rita det, så kan vi bygga det. Det är så vi säger på Carlsberg Bjælker™. Vi löser alla tänkbara uppgifter med prefabricerade tegelelement och har stor erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Våra rådgivare är vana vid att tänka kreativt och är redo att utmana invanda tankebanor i alla faser – från projektstadiet till byggplatsen. På så sätt har vi varit med och skapat unika och uppseendeväckande lösningar i hela världen.

Tegel från andra producenter

Vår stora expertis inom prefabricerade tegelkonstruktioner ger upphov till både nationella och internationella förfrågningar. Det innebär att vi har stor erfarenhet inom rådgivning och beräkning av unika konstruktioner, men också att vi är vana vid att arbeta med tegel från en lång rad leverantörer, både på hemmaplan och utomlands. När materialet är tegel är vi på hemmaplan.

Besparingar och optimering

Vi har mer än 20 års erfarenhet av att realisera visionära tegelprojekt. Vår expertis inom dimensionering och optimering av tegelkonstruktioner resulterar ofta i att vi hittar nya flexibla lösningar tillsammans med arkitekter och entreprenörer. Det innebär att de tekniska egenskaperna förbättras, att lösningen blir mer elegant, och att vi oftast kan sänka totalkostnaden för hela projektet.

Våra rådgivare har stor erfarenhet av att ingå som lösningsorienterade partner i krävande projekt där en riktig lösning är avgörande för ekonomi, säkerhet och det estetiska uttrycket.

Vi sätter standarden

Det är inte utan anledning som Carlsberg Bjælker™ efterhand har blivit synonymt med prefabricerade tegelbalkar. Vår speciella spännarmeringsteknik har idag blivit standard för prefabricerade balkar eftersom vår konstruktion är tekniskt överlägsen jämfört med slakarmerade konstruktioner. Vår kärnkompetens är att arbeta lösningsorienterat och kompromisslöst med alla typer av tegelkonstruktioner.


Kompromisslös noggrannhet

Alla element från Carlsberg Bjælker™ beräknas och konstrueras på vårt specialverk. Här går praktik och teori upp i en högre enhet när ingenjörernas beräkningar och ritningar realiseras. Varje projekt baseras på detaljerade beräkningar och alla konstruktioner levereras med föreskriven dokumentation.

Vi ställer stora krav på de externa leverantörer vi väljer att arbeta med. Exempelvis använder vi uteslutande konsoler av högsta kvalitet.

 

Produktionen

Frågor, beräkningar och offerter

Vill du ha goda råd eller offert på en beräkning kan du kontakta våra konsulenter eller skicka relevant information direkt till Carlsberg Bjælker™.

När du skickar ritningsmaterialet digitalt är det viktigt att:

  • Materialet är i PDF-format där måtten är utsatta i ritningen, ev. kompletterat med ritningar i formatet DWG.
  • Filerna bör innehålla information om plan, snitt och fasad.
  • Övriga upplysningar kan anges i e-post eller bifogas som Word-dokument.

Skicka material eller eventuella frågor till:

E-post: carlsberg@randerstegl.dk
Telefon +45 87 11 45 11
Telefax +45 87 11 45 10

Utskrivet ritningsmaterial

Utskrivet ritningsmaterial kan skickas i kuvert till:

Randers Tegl
Carlsberg Bjælker 
Tindbækvej 16,
DK-8830 Tjele

Bygg rätt hus redan från början

Det kostar lite mer att bygga ett helmurat hus, men det är en smart investering som betalar sig i längden. Innerväggar i tegel hjälper till att reglera temperaturen i bostaden genom att ackumulera värme och kyla. 

Läs mer

Hela skandinaviens tegelleverantör sedan 1911

Hos Randers Tegl brinner vi för det goda hantverket. Vi driver ett familjeföretag och vår konstanta produktutveckling tar avstamp i över 100 års erfarenhet, yrkesstolthet och glädje i att skapa nya innovativa tegelprojekt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment med tegelprodukter från tegelverk i Tyskland och Danmark.

Läs mer om A/S Randers Tegl

Beställ vårt nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nya projekt, produkter och annat intressant från Randers Tegl.

Randers Tegl Sverige AB   ·   Magasinsgatan 5   ·   541 34 Skövde   ·   T: +46 500 - 41 41 00   ·   info@randerstegl.se   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S