Hammershøj tegelverk

1953 utökades Randers Tegl-gruppen med ett nytt och modernt tegelverk. Verket uppfördes i ett område i Nørreådalen söder om Hammershøj, där det fanns större mängder lera av hög kvalitet. Nye Hammershøj tegelverk har sedan utvecklats till ett av norra Europas största och mest moderna tegelverk med tre separata produktionslinjer. Ett fullständigt rationaliserat verk med en årskapacitet på 70 milj. tegelstenar.

På Verk 1 produceras mjukstruket Unika-tegel - exklusivt tegel där bl.a. gamla dagars kolbränning kombineras med dagens effektiva gasbränning. Verket moderniserades 2000.

Verk 2 är ett helautomatiskt maskintegelverk med produktion av danska, norska, svenska och tyska format. Verket har 16 000 m3 sump med lerbehandling. Torkningen görs i torkkammare och bränningen i en 137 meter lång tunnelugn. Anläggningen moderniseras löpande med hänsyn till kvalitetssäkring och energioptimering. Produktionen omfattar rött, rött/brunt och brunt tegel.

Verk 3 är ett modernt verk med produktion av mjukstruket och "handstruket" tegel. Produktionen görs via 10 000 m3 sump på 3 mjukstrykningspressar och 1 ”handstrykningspresss”, i torkkammare och 135 meter lång tunnelugn. Verket moderniseras löpande.

Hammershøj Teglværk

Bygg rätt hus redan från början

Det kostar lite mer att bygga ett helmurat hus, men det är en smart investering som betalar sig i längden. Innerväggar i tegel hjälper till att reglera temperaturen i bostaden genom att ackumulera värme och kyla. 

Läs mer

Hela skandinaviens tegelleverantör sedan 1911

Hos Randers Tegl brinner vi för det goda hantverket. Vi driver ett familjeföretag och vår konstanta produktutveckling tar avstamp i över 100 års erfarenhet, yrkesstolthet och glädje i att skapa nya innovativa tegelprojekt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment med tegelprodukter från tegelverk i Tyskland och Danmark.

Läs mer om A/S Randers Tegl

Beställ vårt nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nya projekt, produkter och annat intressant från Randers Tegl.

Randers Tegl Sverige AB   ·   Magasinsgatan 5   ·   541 34 Skövde   ·   T: +46 500 - 41 41 00   ·   info@randerstegl.se   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S