Højslev tegelverk

Højslev tegelverk har varit en del av Randers Tegl-gruppen sedan 1982. Tegelverket köptes upp i syfte att utveckla marknadens starkaste taktegel. Utgångspunkten var det klassiska danska takteglet i den färgnyans som vi kopplar till ett gott danskt byggnadshantverk.

Verket har byggts om och moderniserats så att det idag är ett av norra Europas mest avancerade taktegelverk, med en rationell, avancerad produktionsform som sätter en helt ny standard för det traditionella vingtakteglets kvalitet.

På Højslev tegelverk framställs taktegel av en unik lerblandning. Takteglet formas och torkas med fasaden uppåt och bränns sedan i kassetter i extra hög värme. Resultatet är ett extraordinärt formfast tegel med hårda, blanka och smutsavvisande ytor, låg vattenabsorption och enastående klimatbeständighet.

Förutom vingtaktegel produceras 3 typer av falstaktegel med kompletta tillbehör i tegel. Den 110 m långa ugnen har en årlig kapacitet på 17 milj. taktegelstenar, vilka levereras till Danmark, Norge och Sverige.

Højslev vingtaktegel levereras i en mängd olika färger, från klassiskt rött och gult till brunt och blåtonat samt rödengoberat och svartengoberat.

Højslev Teglværk

Bygg rätt hus redan från början

Det kostar lite mer att bygga ett helmurat hus, men det är en smart investering som betalar sig i längden. Innerväggar i tegel hjälper till att reglera temperaturen i bostaden genom att ackumulera värme och kyla. 

Läs mer

Hela skandinaviens tegelleverantör sedan 1911

Hos Randers Tegl brinner vi för det goda hantverket. Vi driver ett familjeföretag och vår konstanta produktutveckling tar avstamp i över 100 års erfarenhet, yrkesstolthet och glädje i att skapa nya innovativa tegelprojekt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment med tegelprodukter från tegelverk i Tyskland och Danmark.

Läs mer om A/S Randers Tegl

Beställ vårt nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nya projekt, produkter och annat intressant från Randers Tegl.

Randers Tegl Sverige AB   ·   Magasinsgatan 5   ·   541 34 Skövde   ·   T: +46 500 - 41 41 00   ·   info@randerstegl.se   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S