Carlsberg Bjælker A/S

Carlsberg Bjælker A/S i Randers är Randers Tegl-gruppens specialverk med särskilda kompetenser inom förspända överliggare och förspända balkar i tegel.

Carlsberg Bjælker A/S fungerar som en fristående enhet på marknaden. Det betyder bland annat att vi har möjlighet att producera balkar och överliggare av tegel från såväl Randers Tegl-gruppen som tegel från konkurrerande producenter.

Carlsberg Bjælker A/S har marknadens största expertis inom dimensionering och produktion av förspända tegelbalkar och överliggare samt prefabricerade tegelelement, tegeltak och bågar. I projekteringsfasen rådger en stab med erfarna ingenjörer om hur de många möjligheterna kan utnyttjas maximalt.

Med förspända tegelbalkar från Carlsberg Bjælker är det möjligt att realisera arkitekters och byggherrars visioner om nya möjligheter inom tegelbyggnation - allt går att utföra.

Förspända tegelbalkar från Carlsberg är helt utan stål- och betongkärnor – även de mycket breda. Minst 65 % av teglets volym har bevarats i förhållande till traditionellt murverk. Det gör att tegelbalken fungerar naturligt tillsammans med det övriga murverket.

Den moderna produktionsanläggningen i Randers har kapacitet att förarbeta 1,8 milj. stenar om året.

Carlsberg Bjælker

Bygg rätt hus redan från början

Det kostar lite mer att bygga ett helmurat hus, men det är en smart investering som betalar sig i längden. Innerväggar i tegel hjälper till att reglera temperaturen i bostaden genom att ackumulera värme och kyla. 

Läs mer

Hela skandinaviens tegelleverantör sedan 1911

Hos Randers Tegl brinner vi för det goda hantverket. Vi driver ett familjeföretag och vår konstanta produktutveckling tar avstamp i över 100 års erfarenhet, yrkesstolthet och glädje i att skapa nya innovativa tegelprojekt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment med tegelprodukter från tegelverk i Tyskland och Danmark.

Läs mer om A/S Randers Tegl

Beställ vårt nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nya projekt, produkter och annat intressant från Randers Tegl.

Randers Tegl Sverige AB   ·   Magasinsgatan 5   ·   541 34 Skövde   ·   T: +46 500 - 41 41 00   ·   info@randerstegl.se   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S