Tandningstegel

Specialkonstruerat tegel för rationell murning av bakmurar med uttag för skiljeväggar.

Tandningstegel från Randers Tegl tillverkas i danskt normalformat 228 x 108 x 54 mm - DS 414. Sågspånstegel med "mjukstruken" prägling för puts och vattenskurning.

Packat på pallar med 112 stenar med plastkåpor.
 

Vägledande tekniska uppgifter:

Tegelverk: Gandrup
Tegeltyp: Sågspånstegel för bakmurar
Tryckhållfasthet: 15-18 MPa
Bruttodensitet: 1 060 - 1 200 kg/m3
Vattenabsorption: 20 - 25 viktprocent
Vattenabsorption per minut: 1,3 - 1,8 kg/m2

Formteglet med ficka i kvartstensdjup används i bakmuren för senare inmurning av skiljeväggar istället för det traditionella teglet, vilket förenklar arbetsprocessen.

Download produktblad

Bygg rätt hus redan från början

Det kostar lite mer att bygga ett helmurat hus, men det är en smart investering som betalar sig i längden. Innerväggar i tegel hjälper till att reglera temperaturen i bostaden genom att ackumulera värme och kyla. 

Läs mer

Hela skandinaviens tegelleverantör sedan 1911

Hos Randers Tegl brinner vi för det goda hantverket. Vi driver ett familjeföretag och vår konstanta produktutveckling tar avstamp i över 100 års erfarenhet, yrkesstolthet och glädje i att skapa nya innovativa tegelprojekt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment med tegelprodukter från tegelverk i Tyskland och Danmark.

Läs mer om A/S Randers Tegl

Beställ vårt nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nya projekt, produkter och annat intressant från Randers Tegl.

Randers Tegl Sverige AB   ·   Magasinsgatan 5   ·   541 34 Skövde   ·   T: +46 500 - 41 41 00   ·   info@randerstegl.se   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S