Tegel för inomhusbruk

Randers Tegl har ett brett sortiment med tegel som är välägnat för inomhusbruk. Läs om de olika varianterna eller kontakta oss för goda råd om helmurade byggnationer.

BASIC 4-INDOOR

Ett mjukstruket tegel som är utvecklat för invändig vattenskurning. Teglet är bränt i en lägre temperatur än traditionellt mjukstruket tegel. Det ger ett mycket måttsäkert tegel. Dessutom har detta tegel fyra fasader, vilket gör den särskilt välägnad till skiljeväggar med synlighet från två sidor.

Mjukstruket tegel

Detta är ett traditionellt mjukstruket tegel med en rå yta som är välägnad för ytbehandling. Mjukstruket tegel för ytbehandling fås i olika färger med tre eller fyra fasader. Det sistnämnda är välägnat för skiljeväggar.

Sågspånstegel

Ett maskinproducerat tegel där 30 % sågspån blandas i leran innan teglet bränns. Det färdiga teglet är lättare än massivt tegel och därför också lättare att arbeta med.

Maskintegel

Maskintegel finns i en rad färger. Därutöver finns flera varianter med olika typer av hål, som underlättar vid t.ex. särskilda önskemål för teglets funktion.

Bygg rätt hus redan från början

Det kostar lite mer att bygga ett helmurat hus, men det är en smart investering som betalar sig i längden. Innerväggar i tegel hjälper till att reglera temperaturen i bostaden genom att ackumulera värme och kyla. 

Läs mer

Hela skandinaviens tegelleverantör sedan 1911

Hos Randers Tegl brinner vi för det goda hantverket. Vi driver ett familjeföretag och vår konstanta produktutveckling tar avstamp i över 100 års erfarenhet, yrkesstolthet och glädje i att skapa nya innovativa tegelprojekt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment med tegelprodukter från tegelverk i Tyskland och Danmark.

Läs mer om A/S Randers Tegl

Beställ vårt nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nya projekt, produkter och annat intressant från Randers Tegl.

Randers Tegl Sverige AB   ·   Magasinsgatan 5   ·   541 34 Skövde   ·   T: +46 500 - 41 41 00   ·   info@randerstegl.se   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S