Produkter för ytbehandling

Murade väggar kan efterbehandlas på flera sätt. Filtning, rappning, säckskurning och vattenskurning är bland de mest populära metoderna. Läs mer om det här.

Rappning

Murbruket påförs så tunt som möjligt med spackel.  Ytan bearbetas med en fuktig borste i diagonala rörelser. Efter behandlingen är ytan jämn och täckt med ett tunt lager murbruk med spår från borsten.

Filtning

Ytan filtas med roterande rörelser med filtbrätte. Ett filtbrätte är beklätt med filt, därav namnet: filtning. Den färdiga ytan blir jämn efter behandlingen och endast tidigare ojämnheter fylls med bruk. Så många tegelytor som möjligt är utan murbruk och har endast en antydan av bindemedel.

Säckskurning

Ytan bearbetas med säckväv, därav namnet säckskurning. Den färdiga ytan blir jämn efter behandlingen och endast tidigare ojämnheter fylls med bruk. De flesta tegelytorna blir utan murbruk och har endast en antydan av bindemedel.

Vattenskurning

Murbruk påförs på den blanka väggen som därefter tas av med stålspackel eller mursleven. Ytan skuras med en våt tegelsten, därav namnet: vattenskurning. Stenen ska doppas i vatten med jämna mellanrum. Därmed bearbetas ytan och eventuella utsprång stöts av med skurstenen. Den färdiga ytan blir jämn efter behandlingen och endast tidigare ojämnheter fylls med bruk.

Bygg rätt hus redan från början

Det kostar lite mer att bygga ett helmurat hus, men det är en smart investering som betalar sig i längden. Innerväggar i tegel hjälper till att reglera temperaturen i bostaden genom att ackumulera värme och kyla. 

Läs mer

Hela skandinaviens tegelleverantör sedan 1911

Hos Randers Tegl brinner vi för det goda hantverket. Vi driver ett familjeföretag och vår konstanta produktutveckling tar avstamp i över 100 års erfarenhet, yrkesstolthet och glädje i att skapa nya innovativa tegelprojekt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment med tegelprodukter från tegelverk i Tyskland och Danmark.

Läs mer om A/S Randers Tegl

Beställ vårt nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nya projekt, produkter och annat intressant från Randers Tegl.

Randers Tegl Sverige AB   ·   Magasinsgatan 5   ·   541 34 Skövde   ·   T: +46 500 - 41 41 00   ·   info@randerstegl.se   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S