Armering 

Beroende på omgivande klimat gällande fukt och temperatur ökar eller minskar tegelmurverket i längd. Detta medför trots rörelsefogar risk för sprickbildning speciellt i underkant murverk eftersom murverket rör sig annorlunda än underlaget. Risken för sprickor på grund av detta kan minskas genom att lägga armering i första liggfogen ovan anläggningsskiftet.

Det finns även risk för sprickor vid öppningar i murverket samt vid svaga snitt. Sprickor kan även här motverkas med hjälp av armering som tar upp dragkrafter som uppstår i murverket.

Armeringen ska vara rostfri annars kommer den med tiden rosta vilket i sin tur leder till sprickor i fasaden.

Bygg rätt hus redan från början

Det kostar lite mer att bygga ett helmurat hus, men det är en smart investering som betalar sig i längden. Innerväggar i tegel hjälper till att reglera temperaturen i bostaden genom att ackumulera värme och kyla. 

Läs mer

Hela skandinaviens tegelleverantör sedan 1911

Hos Randers Tegl brinner vi för det goda hantverket. Vi driver ett familjeföretag och vår konstanta produktutveckling tar avstamp i över 100 års erfarenhet, yrkesstolthet och glädje i att skapa nya innovativa tegelprojekt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment med tegelprodukter från tegelverk i Tyskland och Danmark.

Läs mer om A/S Randers Tegl

Beställ vårt nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nya projekt, produkter och annat intressant från Randers Tegl.

Randers Tegel AB   ·   Malmövägen 503-32   ·   233 64 Bara   ·   T: +46 40 60 80 300   ·   info@randerstegl.se   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S