Minsta väggtjocklek

EKS10 fastslår den minsta nominella tjockleken för en vägg av murverk beroende på höjden på byggnaden vilket visas i tabell nedan.

Murverkshöjd

Minsta nominella väggtjocklek (mm)

 

Högst 2 våningar, = 6 meter

Högre än 2 våningar, > 6 meter

Bärande vägg

85

Ca 100

Skalmur

55

85

Värden i tabell ovan ska ses som ett minimum. Utifrån ett helhetsperspektiv på murverket kan dessa värden behöva frångås och det är därför viktigt att en konstruktör tittat på murverkskonstruktionen. 

Bygg rätt hus redan från början

Det kostar lite mer att bygga ett helmurat hus, men det är en smart investering som betalar sig i längden. Innerväggar i tegel hjälper till att reglera temperaturen i bostaden genom att ackumulera värme och kyla. 

Läs mer

Hela skandinaviens tegelleverantör sedan 1911

Hos Randers Tegl brinner vi för det goda hantverket. Vi driver ett familjeföretag och vår konstanta produktutveckling tar avstamp i över 100 års erfarenhet, yrkesstolthet och glädje i att skapa nya innovativa tegelprojekt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment med tegelprodukter från tegelverk i Tyskland och Danmark.

Läs mer om A/S Randers Tegl

Beställ vårt nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nya projekt, produkter och annat intressant från Randers Tegl.

Randers Tegel AB   ·   Malmövägen 503-32   ·   233 64 Bara   ·   T: +46 40 60 80 300   ·   info@randerstegl.se   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S