Rörelsefogar

Murverket rör sig beroende på fukt och temperatur, detta medför risk för sprickor om murverket utförs i för stora sektioner. Detta kan avhjälpas med vertikala rörelsefogar även kallat dilatationsfogar som delar upp murverket och tar upp rörelserna.

Det största rekommenderade avståndet mellan två rörelsefogar är fem gånger murverkets höjd om skalmuren står på ett erforderligt glidskikt, dock max 24 m. Avståndet mellan rörelsefogarna beror dock även på hur murverket är utformat ta därför alltid kontakt med oss om du vill diskutera placering av rörelsefogar.

När murverket har olika upplag, till exempel om murverket har upplag på konsoler eller balkonger som ligger högre upp än sockeln måste detta delas med rörelsefog så att det har möjlighet att röra sig oberoende av övrigt murverk som står på sockeln.

 

Rörelsefog kan med fördel placeras i hörnor på murverket. Tegel RT542.

Bygg rätt hus redan från början

Det kostar lite mer att bygga ett helmurat hus, men det är en smart investering som betalar sig i längden. Innerväggar i tegel hjälper till att reglera temperaturen i bostaden genom att ackumulera värme och kyla. 

Läs mer

Hela skandinaviens tegelleverantör sedan 1911

Hos Randers Tegl brinner vi för det goda hantverket. Vi driver ett familjeföretag och vår konstanta produktutveckling tar avstamp i över 100 års erfarenhet, yrkesstolthet och glädje i att skapa nya innovativa tegelprojekt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment med tegelprodukter från tegelverk i Tyskland och Danmark.

Läs mer om A/S Randers Tegl

Beställ vårt nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nya projekt, produkter och annat intressant från Randers Tegl.

Randers Tegel AB   ·   Malmövägen 503-32   ·   233 64 Bara   ·   T: +46 40 60 80 300   ·   info@randerstegl.se   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S