RT –ränna

För att förhindra att vatten som rinner på insidan av teglet hamnar på fönsterkarmarna kan man med fördel montera en RT-rännan ovan fönstret. Rännan läggs i liggfogen ovan skiftet ovan det prefabricerade murstensskiftet och dras ut minst 100 mm på varje sida om öppningen. Vatten som rinner på insidan av skalmuren kommer då effektivt att tas upp av rännan och ledas ut på sidorna om fönstret. För att detta ska fungera är det givetvis viktigt att inte brukstuggor trillar ner i rännan eftersom det då hindrar vattnet från att ledas bort. 

Bygg rätt hus redan från början

Det kostar lite mer att bygga ett helmurat hus, men det är en smart investering som betalar sig i längden. Innerväggar i tegel hjälper till att reglera temperaturen i bostaden genom att ackumulera värme och kyla. 

Läs mer

Hela skandinaviens tegelleverantör sedan 1911

Hos Randers Tegl brinner vi för det goda hantverket. Vi driver ett familjeföretag och vår konstanta produktutveckling tar avstamp i över 100 års erfarenhet, yrkesstolthet och glädje i att skapa nya innovativa tegelprojekt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment med tegelprodukter från tegelverk i Tyskland och Danmark.

Läs mer om A/S Randers Tegl

Beställ vårt nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nya projekt, produkter och annat intressant från Randers Tegl.

Randers Tegel AB   ·   Malmövägen 503-32   ·   233 64 Bara   ·   T: +46 40 60 80 300   ·   info@randerstegl.se   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S