Gandrup tegelverk

Gandrup tegelverk mellan Aalborg och Hals. Verket framställer över 20 olika typer av mjukstruket tegel med 4 fasader och strängpressat maskintegel. Produktionen omfattar dessutom sågspånstegel, molertegel och det särskilda Gandrup golvtegel i tegelstensformat.

Verket har varit en del av Randers Tegl-gruppen sedan 1967. I samband med uppköpet byggdes verket ut och fick en årlig kapacitet på 27 milj. tegelstenar. 1989 byggdes verket ut ytterligare och Gandrup tegelverk är nu norra Europas största och mest rationella tegelverk med en årlig kapacitet på 75 milj. tegelstenar.

2004 fick Gandrup tegelverk årets El-sparpris som bevis på en extraordinär insats för att sänka elförbrukningen.

Tegelverkssjöarna, verkets tre gamla lergravar, ingår nu i ett populärt rekreationsområde på 25 ha med ett rikt växt- och djurliv.

Gandrup Teglværk

Bygg rätt hus redan från början

Det kostar lite mer att bygga ett helmurat hus, men det är en smart investering som betalar sig i längden. Innerväggar i tegel hjälper till att reglera temperaturen i bostaden genom att ackumulera värme och kyla. 

Läs mer

Hela skandinaviens tegelleverantör sedan 1911

Hos Randers Tegl brinner vi för det goda hantverket. Vi driver ett familjeföretag och vår konstanta produktutveckling tar avstamp i över 100 års erfarenhet, yrkesstolthet och glädje i att skapa nya innovativa tegelprojekt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment med tegelprodukter från tegelverk i Tyskland och Danmark.

Läs mer om A/S Randers Tegl

Beställ vårt nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nya projekt, produkter och annat intressant från Randers Tegl.

Randers Tegl Sverige AB   ·   Magasinsgatan 5   ·   541 34 Skövde   ·   T: +46 500 - 41 41 00   ·   info@randerstegl.se   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S