Vindø tegelverk

Vindø tegelverk grundades ca 1850. Det ligger i Hobro på Mariager Fjords sydsida och har sedan 2007 ingått i Randers Tegl-gruppen. Det flexibla och välskötta verket är idag ett viktigt led i produktutvecklingen på Randers Tegl.

Det helautomatiska verket har en årlig produktion på 25 milj. tegelstenar i danskt och tyskt format. Produktionen är fördelad på en linje för mjukstruket tegel och en linje för strängpressat maskintegel, bl.a. det spännande förädlade teglet i Innova-serien samt fönsterbänkstegel.

Teglet placeras "liggande" för att uppnå mjukare färgövergångar under bränningen i den 138 m långa naturgaseldade ugnen.

Vindø Teglværk

Bygg rätt hus redan från början

Det kostar lite mer att bygga ett helmurat hus, men det är en smart investering som betalar sig i längden. Innerväggar i tegel hjälper till att reglera temperaturen i bostaden genom att ackumulera värme och kyla. 

Läs mer

Hela skandinaviens tegelleverantör sedan 1911

Hos Randers Tegl brinner vi för det goda hantverket. Vi driver ett familjeföretag och vår konstanta produktutveckling tar avstamp i över 100 års erfarenhet, yrkesstolthet och glädje i att skapa nya innovativa tegelprojekt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment med tegelprodukter från tegelverk i Tyskland och Danmark.

Läs mer om A/S Randers Tegl

Beställ vårt nyhetsbrev

Anmäl dig och få information om nya projekt, produkter och annat intressant från Randers Tegl.

Randers Tegl Sverige AB   ·   Magasinsgatan 5   ·   541 34 Skövde   ·   T: +46 500 - 41 41 00   ·   info@randerstegl.se   |   © 2015  -  Randers Tegl A/S