Tegelbalkar & prefabricerade tegelelement 


Expertis inom konstruktion och produktion av tegelbalkar


Expertis inom konstruktion och produktion av tegelbalkar 
 

Vår unika expertis inom balktillverkning möjliggör att vi kan ta oss an även de mest utmanande tegelprojekt.
Genom vår långa erfarenhet och beprövade produktionsmetod levererar vi tekniskt, ekonomiskt och arkitektoniskt överlägsna lösningar.

Våra tegelbalkar och prefabricerade tegelelement utmärker sig genom att vår balkproduktion använder en hög andel tegel genom hela produktionen. Vi bevarar minst 80% av murverkets volym i våra tegelbalkar och vi minimerar användningen av betong för en mer naturlig och hållbar konstruktion. Detta resulterar i ett homogent tegelelement vilket minimerar risken för sprickbildning.

Med fokus på noggrannhet och kvalitet skapar vi inte bara elegantare och mer arkitektoniskt fria lösningar,
utan även en mer pålitlig och hållbar byggprocess.


Rådgivning - ditt personliga konstruktionsteam 
 

Våra ledord -  om ni kan rita det, kan vi bygga det, summerar vårt tankesätt och service.

Vårt konstruktionsteam har omfattande kunskapl av prefabricerade tegelelement som vi gärna delar med oss av. Våra rådgivare är vana vid att tänka utanför ramarna och är redo att utmana konventionella tankesätt i alla faser från projektstadiet till byggarbetsplatsen. På detta sätt har vi bidragit till att skapa unika och uppmärksammade tegellösningar över hela världen.


Tegel från andra producenter 
 

Vår mångåriga expertis inom prefabricerade tegelkonstruktioner har under åren lett till förfrågningar från hela världen. Det innebär att vi har stor erfarenhet av rådgivning och beräkning av unika tegelkonstruktioner, men också erfarenhet att arbeta med tegel från en mängd olika leverantörer.  


Kostnadseffektivisering och optimering 
 

Vi har flera decenniers erfarenhet av att förverkliga avancerade projekt i tegel. Vår expertis inom dimensionering och optimering av tegelkonstruktioner resulterar ofta i att vi hittar nya flexibla lösningar tillsammans med arkitekter och entreprenörer. Det innebär att de tekniska egenskaperna förbättras, att lösningen blir mer elegant, samtidigt som vi vanligtvis också minskar de totala kostnaderna för hela projektet.

Vårt konstruktionsteam har lång erfarenhet av att agera som bollplank och partners i krävande projekt, där tegelkonstruktionen är avgörande för ekonomin och det estetiska uttrycket.


Vi har satt standarden 
 

Det är inte en slump att Randers Tegels tegelbalkar efter hand blivit synonymt med prefabricerade tegelbalkar. Vår speciella metod för spännarmerade balkar har idag blivit standard inom prefabricerade balkar, eftersom våra konstruktioner är tekniskt överlägsna jämfört med konstruktioner som inte är spännarmerade. Vår kärnkompetens är att arbeta lösningsorienterat och kompromisslöst med alla typer av tegelkonstruktioner.

 


Kompromisslös noggrannhet
 

Alla tegelbalkar och övriga element i tegel från Randers Tegel beräknas och konstrueras på vår fabrik. Här möts praktik och teori när konstruktörens beräkningar och arkitektens ritningar förverkligas. Varje projekt grundas på detaljerade beräkningar, och alla konstruktioner levereras med dokumentation.

Vi ställer höga krav när vi väljer externa leverantörer. I de mest unika fall där tegelbalkselement inte fungerar, används enbart konsoler av högsta kvalitet.


Rådgivning, förfrågningar och offert
 

Om du önskar rådgivning eller vill ha en offert på beräkningar, kontakta oss redan idag. Naturligtvis är vår rådgivning kostnadsfri som en del av vår service

Klicka här för kontaktuppgifter