En investering i familiens sundhed.

Bygg ett behagligt inomhusklimat


DEN HELMURADE BOSTADEN GER ETT OPTIMALT INOMHUSKLIMAT MED GOD TEMPERATURREGULERING, BULLERDÄMPNING OCH MINIMAL RISK FÖR MÖGEL OCH KVALSTER.

 

TRIVSEL ÄR NÅGOT MAN BYGGER

Tegelväggar är en investering i familjens hälsa. Tegel är ett rent naturmaterial som består av bränd lera. Tegel och murbruk är oorganiska material som bränns vid så hög temperatur att det inte innehåller några spår av organiska material. Det innebär att det inte finns någon risk för tillväxt av biologiska organismer, vilket annars ger upphov till många klimatproblem inomhus.

I ett murat hus används varken lösningsmedel eller andra organiska produkter i samband med produktion och uppförande. Tegelbyggnader är därför helt fria från avgasning och avger heller inga allergiframkallande ämnen. Det finns med andra ord inga bättre ramar för ett gott inomhusklimat.

HÄLSA ÄR NÅGOT MAN BYGGER

Undgå mögel och kvalster med helmurade väggar. Mögelsvamp finns överallt i naturen och mer de rätta ramarna inomhus kan du säkra att de förblir ute i naturen. I ett helmurat hus med rätt ventilationsförhållanden minimerar du risken för mögelsvamp och kvalster, eftersom inomhusklimatet är torrt.

När bostaden är helmurad hjälper innerväggen till med att absorbera fukten från luften. Tegel har lätt för att ta upp fukt eftersom det har en betydligt mer diffusionsöppen yta än andra byggmaterial. Till skillnad från andra material skadas inte heller teglet av fukt. Resultatet är ett bekvämt och behagligt inomhusklimat som är hälsosamt att vistas i för hela familjen.

SKAPAT FÖR LIV OCH GLADA DAGAR

Har du en gång bott i ett helmurat hus vill du aldrig mer på i något annat. Tegelväggar är som skapade för det dynamiska familjelivet, där man flyttar runt, byter rum och regelbundet möblerar om. De massiva väggarna tål dagligt slitage och slag från hela familjen. Dessutom kan du glädjas över att blanka tegelväggar är helt underhållsfria. Vattenskurade väggar är enkla att rengöra och även tunga hyllor, skåp och liknande kan enkelt fästas direkt i väggen utan att extrautrustning och specialverktyg behöver användas.

Bärkraften för en skruv i en tegelvägg är många gånger högre än i en lätt väggkonstruktion.

TEGEL GER LUGN OCH RO

Helmurade villor är mer ljuddämpande än hus som är byggda i lättare material. Tegel har nämligen den egenskapen att det ger en god ljudisolering. Buller utifrån begränsas och murade skiljeväggar ger betydligt bättre ljudisolering mellan rummen i huset än väggar av t.ex. lättbetong och gipsplattor.  Totalt sett medverkar det till att förbättra bostadens akustiska inomhusklimat och öka den dagliga komforten. Det får hela familjen på gott humör.