RANDERS TEGL BLOGG


EN GRØN SKOLE I DET SYDLIGE SVERIGE
Et par kilometer nord for Hallandsåsen ligger Skottorpsskolan. Et ekstraordinært projekt opført med Randers Tegls GREENER-mursten.

EN GRÖN SKOLA I SÖDRA HALLAND
Några kilometer norr om Hallandsåsen ligger Skottorpsskolan. Ett extraordinärt projekt som pryds av tegel från Randers Tegels produktserie GREENER.

Villa Maria är en bostad som verkligen kombinerar olika material på ett vackert vis. RT 550 Kronos pryder den lutande fasaden. Arkitekt Tomas Wien Stringdahl berättar om projektet och hur Villa Maria tog form.

Inspirerande format och fantastisk arkitektur
Arkitekten Thomas Sundback inspirerades av sin legendariska kollega Frank Lloyd Wright, aktiv i början av förra seklet, när han ritade ”det horisontella huset” i Höllviken.
Wright tillämpade ofta det linjära som en arkitektonisk uttrycksform. Så också ...

Som ett av de äldsta byggmaterialen, med anor från minst 7500 f.Kr., är tegel ofta tänkt som ett traditionellt, klassiskt alternativ för en byggnadsfasad. Under hela sin långa historia har dock tegelindustrin förändrats och moderniserats för att förbli arkitektoniskt relevant. Innovationer ...

Det är inte ofta nya byggnader uppförs i en historisk stadsdel. Detta är dock precis vad som hände bland de eleganta och utsmyckade strukturerna på Frederiksberg Allé i Köpenhamn. Den historiska avenyn var inspirerad av parisisk arkitektur och kantas av många ...

Det krävs innovativt material för att utmana status quo och förändra det sätt vi strukturerar våra liv, hus och städer på. Nyligen genomförda projekt indikerar att arkitekturens framtid kan vara kantad av inkonsekvent skönhet.