HØJSLEV TEGELVERK


Højslev tegelverk har varit en del av Randers Tegl-gruppen sedan 1982. Tegelverket köptes upp i syfte att utveckla marknadens starkaste taktegel. Utgångspunkten var det klassiska danska takteglet i den färgnyans som vi kopplar till ett gott danskt byggnadshantverk.

Verket har byggts om och moderniserats så att det idag är ett av norra Europas mest avancerade taktegelverk, med en rationell, avancerad produktionsform som sätter en helt ny standard för det traditionella vingtakteglets kvalitet.

På Højslev tegelverk framställs taktegel av en unik lerblandning. Takteglet formas och torkas med fasaden uppåt och bränns sedan i kassetter i extra hög värme. Resultatet är ett extraordinärt formfast tegel med hårda, blanka och smutsavvisande ytor, låg vattenabsorption och enastående klimatbeständighet.

Förutom vingtaktegel produceras 3 typer av falstaktegel med kompletta tillbehör i tegel. Den 110 m långa ugnen har en årlig kapacitet på 17 milj. taktegelstenar, vilka levereras till Danmark, Norge och Sverige.

Højslev vingtaktegel levereras i en mängd olika färger, från klassiskt rött och gult till brunt och blåtonat samt rödengoberat och svartengoberat.

Højslev Teglværk