LAUMANS TEGELVERK


Laumans tegelverk i Nordrhein-Westfalen grundades 1896. Laumans har alltid varit bland pionjärerna inom framställning av glaserat taktegel och är än idag ledande inom detta krävande produktområde.

Även om Laumans är ett modernt verk med avancerad produktion har man hållit fast vid de gamla keramiktraditionerna. Exempelvis sprutar man inte glasyren på takteglet. Istället hälls den över teglet som man gjorde förr, för att få en tjockare glasyr med djup i färgspelet.  Bränningen görs också med en unik teknik där varje taktegelsten står fritt utan att vidröra andra stenar. Det är det enda sättet man kan göra keramiska mästerverk på.

Samarbetet med Laumans började 1997 då Randers Tegl-gruppen övertog marknadsföringen i hela Skandinavien av glaserat och engoberat falstaktegel från Gebr. Laumans. 2004 gick Randers Tegl-gruppen in som huvudaktör i Gebr. Laumans.

Tegelverket som har en årlig kapacitet på 12 milj. taktegelstenar ligger i Bracht i närheten av den holländska gränsen. Försäljning och marknadsföring i Tyskland och Holland sker från verket i Bracht, medan Randers Tegl-gruppen sköter försäljning och marknadsföring i Skandinavien.

Laumans